Tallinn Teachers’ House

Branddörrar - tillverkning och restaurering.

Teachers' House på Rådhusplatsen i Tallinn är ett evenemangs- och utbildningscenter som kombinerar en klassisk interiör och historisk miljö med moderna inlärningsmöjligheter.

Teachers' House har spelat en viktig roll i Tallinns utveckling sedan 1200-talet. Medeltida bokrullar med referenser till medborgare som bodde och arbetade här - rika köpmän, högkvalificerade hantverkare och senare även medlemmar av kommunfullmäktige.

Plats: Raekoja plats 14 / Vene tn 5, Tallinn
År: 2017

Under århundraden har Teachers' House egendom expanderat till gatorna Apteegi och Vene. År 1766 gavs det till ryska imperiets Östersjöflotta och bostäderna byggdes om till formella mottagningsrum.

 

Renoveringsarbetena (1766, 1957 och 1973) lyfter fram byggnadens klassiska arv. Periodens karakteristiska väggar och tak, magnifika ljuskronor och vackra kakelplattor har bevarats.

 

11 november 1918 började Republiken Estlands provisoriska regering att arbeta med den här byggnaden på adressen Raekoja plats 14 - ministerierna fanns också här under en kort tid. Fram till år 1940 hyste byggnaden en klubb för lokala officerare - Central Casino för officerare, som var värd för baler och mottagningar.

Se våra andra projekt